Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіЕкономічний паспорт українця: хто зможе здобути 10 тисяч доларів?

Економічний паспорт українця: хто зможе здобути 10 тисяч доларів?

Этот материал также доступен на русском языке
Під час виступу у Верховній Раді президент України Володимир Зеленський запропонував спрямувати кошти від використання українських надр на освіту дітей.

– Кошти за використання українських надр накопичуватимуться на особистих рахунках дітей громадян України, – сказав він.

За словами Володимира Зеленського, ці кошти від ухваленого законопроекту №5600. До 10 грудня президент планує внести до Верховної Ради законопроект про економічний паспорт українця.

За його словами, після досягнення повноліття діти зможуть використати ці гроші для здобуття освіти в Україні.

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія зазначив, що кошти можуть використовуватися державою як облігації внутрішньої позики. А суми виплат можуть сягати від 10 до 20 тисяч доларів.

Механізм передбачає, що нараховуватимуть кошти тим, хто народився після ухвалення відповідного закону.

– Ми прив’язалися до мінімальних зарплат та врахували інфляцію. Ці гроші держава може використати як облігації внутрішньої позики, щоб була прибутковість на час накопичення, – пояснив Арахамія.

Він зазначив, що після досягнення повноліття дитина зможе отримати приблизно 10-12 тисяч доларів. Однак у разі сприятливої ситуації в країні сума може бути вдвічі більшою – 15-20 тисяч доларів.

Арахамія додав, що витратити гроші можна буде і на освіту, і на придбання власного житла і перевести на власний пенсійний рахунок.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні