Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаГроші"Економічний паспорт" зможуть отримати не тільки діти, а й пенсіонери

“Економічний паспорт” зможуть отримати не тільки діти, а й пенсіонери

Этот материал также доступен на русском языке
Дія «економічного паспорта» може бути розширена. І це стосуватиметься не тільки дітей, а й пенсіонерів.

Про це в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” повідомив голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія. Але слід зазначити, що тексту відповідного законопроєкту поки немає.

«Економічний паспорт» для 70-80-річних

– Ініціатива щодо «економічного паспорта» має бути розширена на пенсіонерів. Оскільки вони, особливо ті, кому за 70-80 років, взагалі не мають додаткового заробітку і їм потрібно отримувати безумовний базовий дохід, – сказав він.

Крім пенсіонерів, українці, народжені до 2019 року, також зможуть отримати “економічний паспорт”. Але це все ще тільки в планах.

– Звичайно, є за що критикувати цю ініціативу. Наприклад, вона розповсюджується на дітей, народжених в 2019 році, а не на всіх дітей. Але наша логіка проста: в якийсь момент треба починати, а потім розширювати і на інших дітей, і на пенсіонерів, – відмітив Арахамія.

“Економічні паспорти” скасовувати не будуть

За словами Давида Арахамії, “економічні паспорти” вводяться назавжди і не будуть скасовані.

– Ніхто цього не зробить, тому що це політичне самогубство – забирати гроші у дітей. Навіть якщо буде економічна криза. Уявіть собі, якщо чотирьом мільйонам виборців, діти яких мають на своїх рахунках кошти, накопичені державою, прийдуть і скажуть: «Я забираю ці гроші у вас або пореполовинюю». Зробити це буде неможливо, – вважає парламентарій.

Нагадаємо, 6 грудня президент вніс до Верховної Ради два законопроєкти про введення “економічного паспорта українця”.

Ініціатива передбачає відкриття рахунків для дітей, народжених з 1 січня 2019 року, на яких будуть акумулюватися кошти від рентних платежів. Діти зможуть використовувати ці кошти після досягнення повноліття для навчання або придбання житла.

Раніше ми розповідали, що таке “економічний паспорт” і хто зможе отримати 10 тисяч доларів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні