П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДієтологиня назвала продукти, які зміцнюють суглоби

Дієтологиня назвала продукти, які зміцнюють суглоби

Этот материал также доступен на русском языке
Неправильний раціон може стати однією із причин захворювань суглобів.

Про це повідомила дієтологиня Світлана Фус у Facebook.

Молочні продукти в раціоні

Щоб суглоби були здоровими, потрібний кальцій.

“Молочні продукти, як ми знаємо з дитинства – найбільш доступне джерело кальцію. Нас запевняли: “Пий молоко і їж сир, щоб кістки були міцними”. Тому ми насамперед асоціюємо кальцій з будівельним матеріалом для зубів та кісток”, – зазначила фахівець.

Якщо цього мінералу не вистачає, організм забирає його з кісткової тканини, що призводить до остеопорозу (витончення кісток), уточнила лікарка.

Страждають не лише кістки рук та ніг, а й хребта.

Проте не слід зловживати молочними продуктами. Вони мають займати свою частку у нашому раціоні. Адже кальцій міститься ще й у овочах, у крупах, у м’ясі, у рибі.

За словами Світлани Фус, на здоров’я кісток та суглобів впливає і вітамін Д, фосфор та магній, вітамін С, білок та багато іншого. Щоб підтримувати здоров’я суглобів, дуже важливим є баланс мінералів і вітамінів у нашому раціоні.

Що потрібно включити до раціону

Продукти, багаті селеном та сіркою. А все тому, що сірка відіграє важливу роль у синтезі хрящової тканини, а селен сприяє вбудові сірки в структуру хряща.

Селен дуже важливий мікроелемент здоров’я суглобів. Він бере участь у процесах їхнього живлення та зволоження. Збагатити свій раціон селеном можна, використовуючи такі продукти, як бразильський горіх, риба (сардини, лосось, оселедець), часник, яйця, курка та індичка, печінка яловича, гриби, сир, крупи та бобові

Сірка у достатній кількості міститься у продуктах, де є білок – всі види м’яса та риби, бобові, крупи, яйця, кисломолочні продукти. Головне вживати ці продукти в адекватній кількості.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні