П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВ одній із областей зафіксовано рекордну кількість випадків інфікування штамом «Омікрон»

В одній із областей зафіксовано рекордну кількість випадків інфікування штамом «Омікрон»

Этот материал также доступен на русском языке
Штам коронавірусу «Омікрон» вже поширюється Україною. В Івано-Франківській області зафіксовано найбільшу кількість випадків зараження «Омікроном».

Там підтвердили одразу 13 позитивних випадків інфікування.

Такі дані показало тестування, яке провів Центр громадського здоров’я ( ЦОЗ ) МОЗ . Про це на своїй сторінці у Facebook розповів головний санітарний лікар Прикарпаття Руслан Савчук.

За його словами, з регіону до лабораторного центру для визначення наявності мутації вірусу SARS-CoV-2 загалом відправили 30 результатів тестування носоглоткових змивів.

“Після проведених молекулярно-генетичних досліджень у 30 зразках, поряд з циркулюючим (домінуючим) штамом Дельта, у 13 виявлено «Омікрон»”, – написав Савчук.

Які симптоми характерні для штаму коронавірусу “Омікрон”?

Головний санлікар Івано-Франківської області нагадав симптоми коронавірусу, які можуть свідчити про зараження саме «Омікроном». Серед них, за даними МОЗ, найчастіше спостерігають:

  • нежить (73%);
  • головний біль (67,5%);
  • втома (63,5);
  • чхання (60%);
  • біль у горлі (59,6%).

“Водночас не виявлено суттєвої відмінності від симптомів штаму Дельта, які нині домінують в Україні”, – підкреслив Савчук.

За словами Руслана Савчука, у разі зараження цим штамом, разом із зазначеними вище симптомами, також спостерігається кашель (43,5%), хрипкий голос (35,7%), озноб або тремтіння (30%), лихоманка (29,4%) ), втрата/спотворення нюху та/або смаку (23,7%) тощо. Незважаючи на те, що симптоми «Омікрону» здаються схожими на застуду, новий штам також може спричинити тривалі наслідки для здоров’я, госпіталізацію та летальні випадки.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні