Про це пише МедікФорум.
– Ключові корисні властивості житнього хліба пов’язані з клітковиною. Якщо вживати продукт один раз на день, жінки в середньому одержують 20 відсотків клітковини, а чоловіки – 30 відсотків її добової норми, – пояснили фахівці.
За словами лікарів, завдяки високій концентрації клітковини такий хліб ефективно сприяє розвитку корисної бактеріальної кишкової мікрофлори. Це, своєю чергою, позитивно впливає на стан загального імунітету і забезпечує профілактику колоректального раку.
– Включення до раціону житнього хліба активізує жировий та вуглеводний обмін, гальмує розвиток діабету другого типу, – додали експерти.
Крім того, даний продукт є джерелом низки мікроелементів, які важливі та життєво необхідні для здорового функціонування організму. Серед них є вітаміни групи В, залізо, магній, цинк, мідь, йод.
Ще одна корисна властивість житнього хліба: він стимулює кишечник для синтезу більшої кількості серотоніну, що покращує сон та настрій.
Читайте також:
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…