Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яХочете позбутися окулярів? 8 кроків до покращення та відновлення зору

Хочете позбутися окулярів? 8 кроків до покращення та відновлення зору

Этот материал также доступен на русском языке
Проблеми із зором – бич сучасного покоління. Наші очі зовсім не пристосовані до навантажень, що звалилися на них.

Якщо ви проводите багато часу біля монітора, варто подбати про здоров’я очей вже зараз, щоб не втратити гостроти зору. Ці рекомендації допоможуть покращити зір, навіть якщо ви носите окуляри або контактні лінзи.

Зверніть увагу на важливу пораду:
частіше моргайте, перебуваючи за комп’ютером, щоб зволожити склеру.
Саме пересихання склери є основною причиною різноманітних очних захворювань!

Пропонуємо цінні рекомендації для збереження та відновлення здоров’я очей. Користуйтеся ними, і ви помітите результат: у деяких людей навіть зникають напади головного болю, коли вони дозволяють розслабитися очам…

Як покращити зір

1. Відпочинок для очей

Візьміть за звичку ненадовго заплющувати очі протягом дня. Двох хвилин буде достатньо для відпочинку очного м’яза та регенерації зору! Заплющуйте очі на 2 хвилини щогодини протягом робочого дня – і ви створиш диво не тільки із зором, але й з нервовою системою.

2. Якщо ви носите окуляри

Навіть якщо у вас поганий зір, це не привід носити лінзи чи окуляри не знімаючи. Відмовляйтеся від окулярів хоча б на півгодини на день, і ви помітите, що стали краще бачити. Вчені досі не дійшли єдиного висновку — корисні окуляри чи ні, адже часто падає зір, коли людина починає регулярно користуватися ними.

3. Масаж очей

Масажуйте очі хоча б 1 раз на день. Завдяки масажу очей покращується кровообіг, очі повноцінно відпочивають, у результаті зір стає гострішим.

4. Регулярні перерви

Не дозволяйте очам постійно перебувати в напрузі: кожні 20 хвилин відволікайтеся від роботи і переводьте погляд у далечінь. Ця рекомендація особливо важлива для людей, які страждають на короткозорість.

5. Вправи для зору

Виконуйте ці прості вправи хоча б 1 раз на 2 дні, і результат буде! Переміщуйте погляд по стрілці на картинках. Це відмінне тренування для зміцнення м’язів очей! Вправи можна робити і з відкритими, і із заплющеними очима.

6. Теплі компреси для очей

Якщо очі втомилися, зробіть теплий компрес із ватних тампонів. Цей засіб допомагає не тільки від втоми та сухості очей, він ефективний навіть при головному болі.

7. Дієта

Морква, вершкове масло, риб’ячий жир, зелень, горіхи: стежте за тим, щоб ваш раціон був багатий на ці продукти. Вони допоможуть добре бачити у темряві, вітамін А дуже важливий для гарного зору.

8. Час на природі

Природне світло та свіже повітря корисні не тільки для очей, але й для всього організму. Більше гуляті – це чудовий метод зміцнення здоров’я!

Очі та зір потребують пильної уваги та турботи. Ці послідовні кроки допоможуть виправити ситуацію та дбайливо збережуть здоров’я очей.

Читайте также:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні