«На столі обов’язково має бути традиційна кутя із узваром. Згідно з повір’ям, кутя – це господиня, а узвар – господар. Ділюсь з вами рецептом своєї куті» , – пише на своєму YouTube-каналі Глинська .
Нам знадобляться:
- 200 г пшениці (перловки або спельти, 1 склянка об’ємом 250 мл);
 - 600 мл води (2,4 склянки об’ємом 250 мл);
 - 30 г маку (2 ст. л.);
 - 50 г обсмажених волоських горіхів (1,5-2 ст. л.);
 - сухофрукти (за бажанням);
 - мед (за смаком);
 - сіль (за смаком);
 - узвар із сухофруктів (груші, чорнослив, в’ялена вишня).
 
Приготування:
- Промийте крупу. Залийте водою у пропорції 1:3 та залиште мінімум на 5 годин.
 - Додайте сіль і відваріть на середньому вогні до готовності. Періодично помішуйте.
 - Додайте мак, перемішайте. Накрийте кришкою, залиште на 15-20 хвилин.
 - Приготуйте узвар – залийте сухофрукти водою та проваріть.
 - Заправте кутю узваром, медом, подрібненими горіхами, а також за бажанням сухофруктами.
 

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати різдвяний штолен.
							
											







