П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУряд запровадив держрегулювання цін на хліб

Уряд запровадив держрегулювання цін на хліб

Этот материал также доступен на русском языке
У Кабінеті міністрів України внесли батон та соняшникову олію до списку харчових продуктів, подорожчання яких мають заздалегідь декларувати суб'єкти господарювання, що їх реалізують, а також заборонили встановлювати націнку на хліб житньо-пшеничний і батон понад 10%.

Відповідне рішення уряду міститься у його ухвалі №1432 від 30 грудня 2021 року.

“Перелік товарів, що мають суттєву соціальну значущість, затверджений постановою Кабінету міністрів України від 22 квітня 2020 року, № 341, доповнити абзацами такого змісту: “Батон” та “Олія соняшникова”, – зазначено у постанові.

Так, максимальна роздрібна націнка на хліб житньо-пшеничний та батон встановлюється на рівні 10% від оптово-відпускної ціни з урахуванням рекламних, маркетингових, логістичних послуг, послуг з підготовки, обробки, упаковки, інших послуг, пов’язаних із реалізацією кінцевого споживача.

Діятиме це регулювання під час карантину, викликаного пандемією COVID-19.

Відповідно до чинної нині постанови Кабміну №341 від 22 квітня 2020 року, обов’язковому декларуванню зростання цін на продукти харчування підлягають товари, які мають суттєву соціальну значимість. До них відносяться крупа гречана, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого гатунку та вермішель з нього, молоко пастеризоване жирністю 2,5%, хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, тушка куряча, вода мінеральна негазована та масло вершкове жирністю 7 %

Суб’єкт господарювання зобов’язаний повідомляти Держпродспоживслужбу про підвищення ціни на зазначені продукти харчування понад 15% за 30 днів до початку застосування нової ціни, за 14 днів за підвищення на 10-15% і за 3 дні за підвищення на 5-10%.

Читайте також:

Джерело: fixygen.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні