Неділя, 23 Січня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяКоли час варити глінтвейн: що радять нутріціологи?

Коли час варити глінтвейн: що радять нутріціологи?

Этот материал также доступен на русском языке
З настанням морозів на прилавках вуличних кіосків все частіше з'являється відомий зігріваючий напій – глінтвейн.

Пряний, солодкуватий смак та приємний винний аромат не залишають байдужими багатьох. А також у складі багато корисних компонентів, що містять вітаміни.

Про те, як часто та в якій кількості можна використовувати глінтвейн, розповіла нутріціолог Юлія Садницька на своїй сторінці у Instagram.

Разом із глінтвейном люди часто купують різноманітні пончики, шоколадки та інші висококалорійні продукти. Саме таке поєднання не дуже позитивно впливає на здоров’я.

У морозний час глінтвейн краще пити потроху – гаряче вино швидко потрапляє у кров і може призвести до сп’яніння.

У такому напої є багато корисних компонентів, але це алкоголь. При передозуванні можна досягти алкогольного сп’яніння та інтоксикації, як і інших напоїв.

Це небезпечно для здоров’я ще й тому, що глінтвейн вживають гарячим, а отже, засвоюється алкоголь удвічі швидше. Тому слід пити не більше однієї склянки на день, а якщо дуже потрібно зігрітися, краще вибрати чай чи каву.

Рецепт корисного клінтвейну

Інгредієнти:

  • червоне напівсолодке вино – 0,5 літри
  • перець горошком – 4 шт
  • вода – 100 мл
  • гвоздика – 7 бутонів
  • апельсин – 0,5 шт
  • мускатний горіх – 0,5 шт
  • кориця.

Спосіб приготування:

  1. Усі ароматні спеції, перець, а також апельсин, нарізаний тонкими скибочками, залити водою, довести до кипіння.
  2. Проварити суміш протягом 3 хвилин|мінути|, залишити на 15 хвилин|мінути| під закритою кришкою.
  3. Налити у глибоку ємність вино та нагріти на повільному вогні.
  4. Коли рідина стане досить гарячою, у неї потрібно влити суміш із усіма спеціями.
  5. Довести до кипіння та зняти з вогню.

Читайте також:

 

 

Нове на сайті