Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт дня: печиво з апельсиновою начинкою

Рецепт дня: печиво з апельсиновою начинкою

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви хочете потішити своїх близьких чимось смачним та незвичайним, приготуйте печиво з апельсиновою начинкою, яке просто тане у роті. А ще, такі ласощі прикрасять різдвяний стіл.

Нам знадобляться:

120-130 г кислого молока (кефіру),

2 яйця,

30 г цукру,

120 г вершкового масла,

350 г борошна,

1 ч. ложка розпушувача.

Для начинки:

2 апельсини,

1 столова ложка крохмалю,

70-100 г цукру.

Приготування:

У глибокій мисці треба змішати борошно та розпушувач. Покласти масло і ретельно перетерти руками на однорідну масу. В окремому посуді слід з’єднати кефір, цукор та яйця, гарненько збити. Потім влити рідкі інгредієнти в борошно і вимісити тісто. Коли воно перетвориться на гладкий шматок – накрити харчовою плівкою і поставити на годину-дві в холодильник.

За цей час слід приготувати начинку. Апельсини обдати окропом, порізати на шматочки і разом із цедрою перемолоти в блендері (треба стежити, щоб не було кісточок). У цьому процесі поступово всипати цукор і крохмаль. Якщо начинка буде рідкою, можна додати столову ложку манки.

Тісто потрібно розкачати у формі прямокутника (за розміром дека). Рівномірно по всій поверхні розподілити начинку. Обережно скрутити рулет. Нарізати рулет на шматочки, змастити яйцем і випікати на пергаменті приблизно 25 хвилин на середньому вогні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати різдвяний штолен.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні