Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яДля захисту від COVID-19 може знадобитися до трьох щеплень на рік

Для захисту від COVID-19 може знадобитися до трьох щеплень на рік

Этот материал также доступен на русском языке
Вчені постійно досліджують дію вакцини від коронавірусу, на який час вона захищає організм і як часто потрібно робити щеплення.

Так, згідно з даними Агентства охорони здоров’я Великобританії, ефективність бустерних щеплень Pfizer та Moderna проти симптоматичних захворювань нижча для Omicron, ніж для варіанта Delta у всі періоди після ін’єкції.

Дослідники проаналізували 147 597 випадків захворювання Delta та 68 489 випадків захворювання Omicron у королівстві. Крім того, дані показали, що бустери Pfizer і Moderna мали ефективність 90% проти симптоматичних захворювань Delta протягом як мінімум дев’яти тижнів.

При цьому ефективність проти штаму Omicron була приблизно на 30% нижчою і, мабуть, знизилася ще більше за дев’ять тижнів.

За словами професорки міжнародної охорони здоров’я в Університеті Кертіна Джаї Дантас, це “тільки початок розуміння ефективності вакцинації”, але “схоже, що може знадобитися регулярна ревакцинація”. “Можливо, вам знадобляться бустери, скажімо, два чи три на рік”, – сказала вона.

Читайте також:

Джерело: u-news.com.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні