П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаКомуналкаЧерез дефіцит газу в Україні можуть обмежити поставки споживачам

Через дефіцит газу в Україні можуть обмежити поставки споживачам

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо не буде достатнього об'єму імпортного газу, то Україна зіткнеться з дефіцитом "блакитного палива". Такою інформацією поділилася компанія «Оператор газотранспортної системи України» та повідомила про це прем'єр-міністра та міністра енергетики.

Відповідний лист, який опинився в розпорядженні ЗМІ, з’явився в мережі.

Так, “Оператор газотранспортної системи України” повідомляє, що очікуваний дефіцит газу цього опалювального сезону під час пікового похолодання в січні буде на рівні 128 млн кубометрів, в лютому – 240 млн, дефіцит в березні – 1,1 млрд.

“Така ситуація може призвести до обмеження обсягів газу для клієнтів послуг і негативно позначитися на транзитних зобов’язаннях”, – йдеться в листі.

У компанії зазначили, що розрахунок був зроблений виходячи з того, що в лютому-березні імпорт палива складе 225 і 265 млн кубометрів.

Як і очікувалося, імпорт газу в січні повинен досягти 274 млн кубометрів, а в першому кварталі наступного року – 782 млн кубометрів.

“НАК “Нафтогаз України” та інші трейдери ще не забронювали потужності на січень, що говорить про те, що НАК “Нафтогаз України” не збирається імпортувати газ”, – йдеться в листі.

За оцінками, в листопаді цього року імпорт газу в Україну з ЄС порівняно з жовтнем скоротився на 92% або на 143 млн кубометрів, склавши 11,6 млн кубометрів.

За 11 місяців імпорт з Європи склав 2,547 млрд кубометрів.

Читайте також:

Джерело: fbc.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні