П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНоворічний рецепт: салат "Мімоза"

Новорічний рецепт: салат “Мімоза”

Этот материал также доступен на русском языке
Салат «Мімоза» - це класика, його готують як на свята, так і для звичайного столу. Існує безліч варіацій рецепта «Мімоза», сьогодні ми ділимося найсмачнішим.

Нам знадобляться:

  • Скумбрія гарячого копчення 300 г;
  • Морква 2 шт.;
  • Картопля 2 шт.;
  • Яйце варене 4 шт.;
  • Майонез 160-200 г;
  • Петрушка пучок;
  • Цибуля червона 1 шт.

Приготування:

Заздалегідь запечіть картоплю і моркву в духовці  при 180-200 градусах протягом 40 хвилин. Овочі краще загорнути у фольгу.

Після того, як морква і картопля охолонуть, з них потрібно зняти шкірку. Натріть моркву і картоплю на крупній тертці.

Дрібно наріжте цибулю, покладіть в миску і залийте окропом.

Очистіть скумбрію від шкіри і поріжте на дрібні шматочки або нарвіть їх руками, позбавляючи рибу від кісток.

Дрібно наріжте петрушку і змішайте її з майонезом.

Злийте воду з цибулі і зберіть салат.

Покладіть кільце на тарілку. Перший шар – морква, викладіть її, не втрамбовуючи ложкою. Зверху майонез, і акуратно розмажте його по усій поверхні моркви. Далі скумбрія, переконайтеся, щоб не потрапили кісточки. Трохи майонезу зверху. Потім картопля і знову майонез.  Зверху викладіть цибулю.

Візьміть попередньо відварені яйця і відокремте білки від жовтків. Натріть білок на салат, майонез розподіліть зверху.

Останній шар буде з жовтка. Натріть його на дрібній тертці.

Дайте салату настоятися за кімнатної температури.

Раніше ми розповідали, як приготувати справжній різдвяний штолен.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні