Нам знадобляться:
- Скумбрія гарячого копчення 300 г;
- Морква 2 шт.;
- Картопля 2 шт.;
- Яйце варене 4 шт.;
- Майонез 160-200 г;
- Петрушка пучок;
- Цибуля червона 1 шт.
Приготування:
Заздалегідь запечіть картоплю і моркву в духовці при 180-200 градусах протягом 40 хвилин. Овочі краще загорнути у фольгу.
Після того, як морква і картопля охолонуть, з них потрібно зняти шкірку. Натріть моркву і картоплю на крупній тертці.
Дрібно наріжте цибулю, покладіть в миску і залийте окропом.
Очистіть скумбрію від шкіри і поріжте на дрібні шматочки або нарвіть їх руками, позбавляючи рибу від кісток.
Дрібно наріжте петрушку і змішайте її з майонезом.
Злийте воду з цибулі і зберіть салат.
Покладіть кільце на тарілку. Перший шар – морква, викладіть її, не втрамбовуючи ложкою. Зверху майонез, і акуратно розмажте його по усій поверхні моркви. Далі скумбрія, переконайтеся, щоб не потрапили кісточки. Трохи майонезу зверху. Потім картопля і знову майонез. Зверху викладіть цибулю.
Візьміть попередньо відварені яйця і відокремте білки від жовтків. Натріть білок на салат, майонез розподіліть зверху.
Останній шар буде з жовтка. Натріть його на дрібній тертці.
Дайте салату настоятися за кімнатної температури.
Раніше ми розповідали, як приготувати справжній різдвяний штолен.