Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаДенис Шмигаль розповів, що буде з цінами на газ з 1 травня...

Денис Шмигаль розповів, що буде з цінами на газ з 1 травня 2022 року

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 травня 2022 року закінчується фіксована річна пропозиція, встановлена урядом. За словами Дениса Шмигаля, тарифи будуть переглянуті.

Про це глава уряду сказав в ефірі програми “Свобода слова на ICTV”.

Ціна на газ буде формуватися в залежності від вартості газу на світовому ринку

Денис Шмигаль зазначив, що ціна на газ для населення на наступний річний період з 1 травня 2022 року по 30 квітня 2023 року буде формуватися в залежності від ціни газу на світовому ринку і обсягів власного видобутку.

– Поточна ціна на газ є річним ринковим продуктом, зафіксованим на один рік. Звичайно, на наступний річний період він буде переглянутий “Нафтогазом” і буде формуватися в залежності від того, якою буде динаміка цін на газ на світовому ринку і скільки газу буде в Україні, як ми будемо нарощувати наш видобуток, і ми над цим працюємо, – сказав Шмигаль і додав, що уряд зробить все можливе, аби захистити як найбільш вразливих споживачів, так і населення в цілому “з точки зору ціни на газ”.

Уряд захистить населення від кризових впливів, – Шмигаль

– В уряду завжди є інструмент, як захистити населення від певних неринкових, монопольних чи кризових впливів, – запевнив глава Кабміну.

Він також підкреслив, що МВФ не вимагає від України підвищення цін на газ для населення.

Що стосується поточного опалювального сезону, Денис Шмигаль зазначив, що газу і вугілля для його проходження вистачає і уряд не планує вводити обмеження на споживання електроенергії.

Читайте також:

Джерело: tsn.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні