Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаДенис Шмигаль прояснив ситуацію щодо віялових відключень електроенергії

Денис Шмигаль прояснив ситуацію щодо віялових відключень електроенергії

Этот материал также доступен на русском языке
У ЗМІ часто з'являються публікації про те, що українці не можуть уникнути віялових відключень, що газу в поточному опалювальному сезоні не вистачить.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прояснив ситуацію.

Так, за його словами, станом на середину грудня в українських газосховищах перебуває понад 15 млрд кубометрів газу. Цього достатньо, щоб забезпечити блакитним паливом людей, комунальні заклади та промислових споживачів.

Глава уряду додав, що в грудні, за даними Міненерго, загалом очікується майже 2 млн тонн поставок українського та імпортного вугілля. При цьому заплановане споживання, за його словами, очікується приблизно на рівні 1,7 млн тонн.

– З початку опалювального сезону активізувалися роботи зі збільшення видобутку вугілля на державних українських шахтах. Для стабільної роботи вугільної галузі необхідно стежити за тим, щоб у наших шахтарів не було ні копійки заборгованості по зарплаті. Цього тижня Міністр енергетики запевнив, що на погашення заборгованості із заробітної плати шахтарям державних вугледобувних підприємств буде спрямовано понад 700 млн грн, – зазначив Денис Шмигаль.

Що стосується електроенергії, то глава уряду зазначив, що з початку опалювального сезону відключень споживачів не було.

– Кількагодинні відключення, які можуть статися в тому чи іншому місті, – це термінові ремонтні роботи на лініях електропередач, про які попереджають заздалегідь, або надзвичайні ситуації, пов’язані з погодними умовами, – резюмував Денис Шмигаль.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні