Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ Кабміні розповіли про зростання тарифів на комунальні послуги в 2022 році

У Кабміні розповіли про зростання тарифів на комунальні послуги в 2022 році

Этот материал также доступен на русском языке
У 2022 році в Україні будуть підвищені тарифи на комунальні послуги. Єдиний тариф, який не подорожчає, якщо вірити прогнозам експертів, - це електроенергія.

Про це повідомляється з посиланням на офіційний прогноз динаміки цін на офіційному сайті Міненерго. Вони нагадали, що консенсус-прогноз не є офіційним і складається експертами.

Газ

Так, за розрахунками Кабміну, блакитне паливо для українців у 2022 році подорожчає на 13%. В першу чергу це пов’язано зі світовою тенденцією. Але слід зазначити, що тарифи підвищаться не раніше травня, оскільки до цього часу діють фіксовані річні ціни.

Транспортування газу також подорожчає з 1 січня. Підвищення ціни доставки передбачено проектами постанов профільної комісії. Подорожчання буде в межах 10-30 копійок за кожен куб.

Опалення

Разом з цінами на газ традиційно зростає вартість опалення. В результаті в середньому по країні за тепло доведеться платити на 6% більше. Однак у кожному регіоні і для кожного постачальника ціна буде індивідуальною.

Вода

Тарифи на водопостачання зростуть на 11%. На ціноутворення впливає ряд факторів, серед яких – подорожчання ремонтів, зростання зарплат працівників.

Читайте також:

Джерело: obozrevatel.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні