Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляУкраїна почала відбирати артистів для участі у Євробаченні-2022

Україна почала відбирати артистів для участі у Євробаченні-2022

Этот материал также доступен на русском языке
Національна громадська телерадіокомпанія України з 14 грудня почала приймати заявки на участь у Національному відборі представника України на Євробаченні-2022.

“Цього року Нацвідбір відбуватиметься відповідно до правил та складатиметься з двох етапів: Всеукраїнського попереднього відбору та фіналу. Всеукраїнський попередній відбір триватиме з 14 грудня 2021 року до 24 січня 2022 року. Охочі взяти участь мають до 10 січня надіслати заявку на участь у Нацвідборі, повністю заповнивши анкету, розміщену на сайті www.eurovision.ua”, – йдеться у повідомленні мовника.

Повідомляється, що Суспільне визначить осіб, які увійдуть до шорт-листа, та оприлюднить список фіналістів на сайтах мовника не пізніше 24 січня 2022 року.

Зазначається, що другий етап – фінал – відбудеться у лютому 2022 року. Переможця фіналу визначать під час прямого ефіру на телеканалах Громадського мовника голосуванням журі та глядачів. Членів журі Нацвідбору, які є авторитетними фахівцями у сфері музики та/або музичної індустрії, визначить Суспільне.

Член правління Громадського, відповідального за платформу телебачення Ярослав Лодигін повідомив, що вперше з 2015 року Суспільне проводить Нацвідбір Євробачення самостійно та ексклюзивно його транслюватиме.

Хто з українських артистів висловив бажання брати участь у нацвідборі на Євробачення 2022 року?

Поки невідомо, хто з українських артистів візьме участь у нацвідборі на Євробачення 2022 року, але деякі з музикантів публічно висловлюють бажання позмагатися за право представляти Україну на конкурсі. Серед них – WELLBOY, ZELENOOKA, ROXOLANA і Michael Soul.

На Євробаченні 2021 року український гурт Go_A з піснею “Шум” посів 5 місце.

66-й пісенний конкурс Євробачення 2022 пройде в Туріні, Італія завдяки перемозі Måneskin із піснею Zitti e buoni на конкурсі попереднього року. До цього Італія приймала у себе Євробачення у 1965 та 1991 роках.

Перший та другий півфінали відбудуться 10 та 12 травня, а фінал – 14 травня.

У конкурсі братиме участь 41 країна. Вірменія повернулася після річної перерви, а Чорногорія — після дворічної, не братиме участі Білорусь.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні