П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДозвілля1 жовтня: Міжнародний день музики

1 жовтня: Міжнародний день музики

Этот материал также доступен на русском языке
1 жовтня кожен з нас має чудову нагоду відзначити свято, яке тією чи іншою мірою стосується будь-якої людини на планеті, - Міжнародний день музики. 

Музика малює картину світу і душі

Встановлення цього свята відбулося в 1975 році, 1 жовтня. Ініціатива заснування Міжнародного дня музики належала ЮНЕСКО.

Мабуть, мало знайдеться людей на світі, які були б байдужі до музики. І це виправдано: доведено, що музика має великий вплив на організм людини, може лікувати хвороби душі і навіть сприяти формуванню здібностей дитини під час її внутрішньоутробного розвитку.

Музика не є статичною: вона постійно розвивається разом з розвитком людства і ніколи не старіє. Через неї виражаються почуття і емоції – позитивні чи негативні. Слухаючи музику, ми переймаємося цими емоціями, мовби проживаючи їх.

У Міжнародний день музики проходить багато заходів, приурочених до свята. Це і концерти симфонічних оркестрів, і збірні виступи зірок естради, і різноманітні виставки музичних інструментів, і творчі вечори та зустрічі зі знаменитими композиторами, музикантами, музикознавцями.

Раніше опубліковано: Чи любите ли ви джаз?

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні