П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЯкою має бути зарплата, щоб отримувати пенсію понад 19 тисяч гривень?

Якою має бути зарплата, щоб отримувати пенсію понад 19 тисяч гривень?

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 грудня в Україні зросла не тільки мінімальна, а й максимальна пенсія, яка дорівнює 10 прожитковим мінімумам. Таким чином, зараз це 19 340 гривень. А в липні 2022 року вона підніметься до 20 270 гривень.

На максимальну пенсію можуть розраховувати тільки ті, хто має повний страховий стаж і отримував високу «білу» зарплату. Згідно з формулою, за якою розраховується пенсія, в максимальному виграші ті пенсіонери, які відраховували до Пенсійного фонду внески зі своєї зарплати в 7 і більше разів більші за середню зарплату по країні.

У 2021 році, за останніми даними, середня зарплата становить 13 095 гривень. Тому для отримання максимальної пенсії офіційний оклад мусить перевищувати 91 тисячу гривень.

Максимальна пенсія 19340 гривень не поширюється на суддів, оскільки вони отримують не пенсію, а довічне утримання, яке дорівнює 80% зарплати їхніх колег, які зараз працюють на аналогічних посадах. Тому їм також щомісяця збільшують розмір цього утримання, і зараз воно в середньому становить 91,2 тисячі гривень.

Читайте також:

Джерело: fakty.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні