Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовини"Тисяча Зеленського": з'явилися нові складнощі

“Тисяча Зеленського”: з’явилися нові складнощі

Этот материал также доступен на русском языке
Тисячу гривень, яку президент України обіцяв усім вакцинованим, зможуть отримати не всі, та й термін дії бонусу скорочено.

З витрачанням грошей доведеться поспішити – згенерований у додатку «Дія» бонус буде дійсним лише чотири місяці. Після цього терміну користуватися грошима не вдасться. Це пояснила заступниця міністра економіки Ірина Новикова.

А можливість витратити винагороду, не використовуючи “Дію”, з’явиться в найкращому разі у третьому кварталі 2022 року. Поки що віртуальну тисячу отримають виключно власники смартфона з потрібним додатком.

Раніше було оголошено, що тисячу гривень за вакцинацію на руки ніхто не видасть і витратити на власний розсуд її не вдасться.

Прийматимуть віртуальну тисячу компанії з обмеженого списку (імовірно не більше 6 тис. юридичних осіб). У бізнес-документах компанії мають бути зазначені потрібні класифікатори видів діяльності (КВЕД).

Наприклад, витратити матеріальне заохочення за вакцинацію громадянин може у таких закладах:

  • кінотеатри;
  • театри;
  • концертні зали (КВЕД – концертна діяльність);
  • музеї;
  • спортивні центри (КВЕД – діяльність спортивних споруд, спортивних клубів, фітнес-центрів).

Також витратити ваучер можна буде на туризм, а саме на поїздки по Україні залізничним транспортом. Володимир Зеленський згадував і про авіатранспорт, але навряд чи цих грошей вистачить на внутрішні авіарейси.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні