Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазвано найнебезпечніший наслідок COVID-19

Названо найнебезпечніший наслідок COVID-19

Этот материал также доступен на русском языке
Ковід після себе залишає чимало ускладнень, причому це стосується не лише тих, хто переніс хворобу в тяжкій формі, а й тих, у кого коронавірус перебігав легко.

Серед небезпечних наслідків COVID-19 лікарі називають порушення зсідання крові, яке може призвести до тромбозу або інсульту навіть через місяці після одужання від коронавірусної інфекції. Про це розповіла лікар-гематолог найвищої категорії медичного центру Діана Кім.

За її словами, від підвищення густоти крові після COVID-19 не застраховані навіть молоді люди, які перехворіли в легкій формі.

– У мене були молоді пацієнти, які перенесли коронавірусну інфекцію в легкій формі, але за три місяці у них був тромбоз. Зокрема, один з них мав інсульт. Тобто навіть ті, хто переніс COVID-19 у легкій формі, не захищені від поствірусного, постковідного тромбоутворення, вважає Діана Кім.

Діана Кім вважає, що у зоні підвищеного ризику перебувають люди, у кого і до COVID-19 були проблеми з судинами.

– Тромбоутворення завжди небезпечне, але все залежить від того, де утворився тромб. Якщо це сталося у головному мозку, то буде інсульт. Залежно від відділу мозку це може бути фатальний інсульт, або з мінімальними наслідками, – уточнила лікар-гематолог.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні