П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЦіни на вершкове масло рвонули вгору: які цінники нас чекають?

Ціни на вершкове масло рвонули вгору: які цінники нас чекають?

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні до кінця 2021 року на 15% подорожчає вершкове масло. Такі прогнози зробили експерти, які пов'язують подорожчання зі світовими тенденціями.

Про це розповіли у “Сніданку з 1+1”.

За інформацією експертів, ціни на вершкове масло у світі за останній місяць зросли на третину. А в Україні високу вартість масла останніми роками пояснюють високим попитом на сировину, виробництво якої у нас стрімко зменшується.

 

Слід зазначити, що експерти також прогнозували зростання цін на молоко та молокопродукти. Виробляти їх із молока стало дорожче у зв’язку з подорожчанням енергоносіїв та підвищенням зарплат.

Які продукти зростуть у ціні найближчим часом?

Лідером зі зростання ціни 2021 року була соняшникова олія, яка подорожчала на цілих 80%. Але експерти запевняють, що це не межа, і радять подумати про запаси.

Зросли ціни на українському ринку і на борошно. Зокрема, зростання середньостатистичних цін становить 1,74% від попередніх у жовтні.

В Україні стрімко зростають ціни на сири. До кінця жовтня вартість кілограма сиру у торговельних мережах перевищила 300 гривень. Ще місяць тому більшість експертів українського сільськогосподарського ринку обурювалися через високу ціну – 220 гривень за кілограм. Якщо вірити прогнозам, то сир дорожчатиме й далі.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні