П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниНакопичувальна пенсія: Марина Лазебна повідомила, що чекає 50-річних

Накопичувальна пенсія: Марина Лазебна повідомила, що чекає 50-річних

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві соціальної політики вважають, що відрахування до накопичувальної пенсійної системи мають робити всі працюючі громадяни України.

Таку позицію оприлюднила голова відомства Марина Лазебна, яка заявила, що накопичувальна пенсія має навіть на першому етапі впровадження охоплювати всіх працівників у країні.

Так, міністр соціальної політики вважає, що можливість робити щомісячні відрахування для накопичення пенсії до виходу на заслужений відпочинок має бути не лише у молодих людей, а й у тих, кому за 40 і навіть за 50.

– Профспілки пропонують, щоб у накопиченні брали участь лише люди до 35 років. Чому ми маємо позбавляти додаткової пенсії 40-річних чи 50-річних? Я, наприклад, хочу стати учасницею цієї системи, бо вважаю, що сама маю брати участь у тому, що роблю, щоб нести повну відповідальність, – наголосила голова Мінсоцполітики України.

За словами Марини Лазебної, українці, у яких після виходу на пенсію будуть зовсім невеликі накопичення, зможуть забрати їх будь-якої миті частинами або повністю.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні