Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналка«Нафтогаз» попередив про підвищення тарифів для побутових споживачів з 1 грудня

«Нафтогаз» попередив про підвищення тарифів для побутових споживачів з 1 грудня

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 грудня НАК «Нафтогаз України» підвищить тариф на газ сотням тисяч споживачів. Зараз вони користуються газом за ціною 7,96 гривні за кубометр. А з грудня тариф для них зросте щонайменше вдвічі.

Стосується це підвищення побутових споживачів, які потрапили на обслуговування до компанії «Нафтогаз» як до постачальника останньої надії (ПОН).

Так, на даний момент розмір тарифу становить 7,96 грн за куб (менше ринкового). Це пов’язано з тим, що Кабмін ввів тимчасове обмеження вартості.

Нагадаємо, що за тарифами ПОН платять українці, чий постачальник не зміг виконувати свої зобов’язання. Відповідно до закону, таких українців на 60 днів переводять на постачальника останньої надії.

На два місяці (жовтень і листопад) тарифи на газ у ПОН були знижені до тієї ціни, яку платять звичайні клієнти «Нафтогазу». Тобто, до 7,96. Цей час було їм дано для того, щоб знайти собі іншого постачальника і укласти з ним договір.

 

При цьому в “Нафтогазі” нагадали, що розмір тарифу обчислюють не вони. Для цього є спеціальна формула, яка описана в постанові Кабміну.

Пільговий двомісячний термін, подарований урядом, вже закінчується. Залишився час до кінця листопада. Після цього “Нафтогаз” знову підвищить тариф на газ для таких споживачів удвічі, а то й більше.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні