Для того щоб смакувати корисними напоями протягом тривалого часу, важливо не тільки заготувати сухофрукти, але й знати, як їх зберігати.
Краще сухофрукти зберігаються при нормальній температурі близько плюс 10 градусів. Тоді комахи-шкідники не розмножуються і не з’являється гниль. Розклавши сухофрукти по бавовняних мішечках, можна сміливо підвішувати їх у темному місці прохолодної кімнати або комори.
Якщо забезпечити такі умови для зберігання сухофруктів неможливо, їх слід тримати в кухонній шафі у щільно закриваних скляних або жерстяних банках.
Поруч бажано поставити сільничку. Сіль вбирає вологу, тому можна буде не турбуватися про захист запасів від гнилі та плісняви.
Найважливіше – тара із сухофруктами не мусить мати отворів та щілин, через які швидко проникають шкідники. Якщо запаси сухих фруктів вже заражені комахами, треба прожарити сухофрукти в духовці або виставити на сильний мороз.
Переважна більшість комах гине при нормальній температурі вище плюс 60 градусів і нижче мінус 20 градусів. А от у разі, коли комахи окупували запаси, з ними доведеться попрощатися. Інакше шкідники переселяться в інші харчові продукти, особливо крупи.
Читайте також:
Вважається, що печериці, вирощені промисловим способом, абсолютно нешкідливі і їх можна їсти навіть сирими.
З віком або за наявності деяких захворювань людина може страждати від запаморочення, хитки ходи. Зрозуміло,…
Коли немає бажання займатися випічкою, а смачненького хочеться, цей рецепт буде якраз: швидко, просто, а…
Зростання цін на продукти харчування і ліки відчутно позначається на гаманцях пенсіонерів і людей з…
Пенсію в Україні виплачують у період з 4 по 25 число місяця, за який виплачується…
Які культури можна посадити біля кабачків, а які не можна, щоб не втратити врожай? Дотримуйтесь…