Вівторок, 19 Березня, 2024
ГоловнаДачаЩо лишається зимувати на деревах?

Що лишається зимувати на деревах?

Этот материал также доступен на русском языке
Відповідь на це питання дуже проста. Зимувати на деревах залишаються шкідники, які навесні знову почнуть шкодити садові.

У холодну пору року звертайте увагу на стан гілок. У цей час легко виявити і знищити яйцекладки білану та злотогуза – вони висять на листі, скріплені павутиною, а яйця кільчастого шовкопряда ташуються на невеликих гілочках, щільно стиснуті сріблясто-сірими кільцями (звідси і назва).

На великих гілках і стовбурі також легко виявити щитівки, пошкодження кори морозами, чорний рак, цитоспороз насіннячкових, ураження грибними хворобами – трутовиком та молочним блиском. Ці осередки слід зачистити ножем та залізною щіткою, обробити розчином мідного купоросу або іншим антисептичним засобом.

Потрібно регулярно знімати та спалювати муміфіковані плоди, що залишилися на деревах. Користуючись лупою, легко виявити червоного та бурого яблуневих кліщів – у місцях їх масового поселення кора стає іржаво-червоною. Уважно придивившись, можна побачити світло-жовті довгасті яйця яблуневої мідяниці та чорні блискучі яйця попелиці. Щоб зрозуміти, чи є шкідники на ягідниках (малинова, смородинова брунькова міль тощо), зріжте кілька гілок, занесіть у тепле світле приміщення. Разом із розпусканням бруньок оживуть і шкідники. Таким чином можна спланувати заходи боротьби з ними навесні.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні