П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМарина Лазебна розповіла, як перевірятимуть отримувачів субсидій

Марина Лазебна розповіла, як перевірятимуть отримувачів субсидій

Этот материал также доступен на русском языке
Субсидіанти часто чують про перевірки. Які вони і хто цим займається?

За інформацією Міністерства соціальної політики, такі перевірки, або верифікації, Мінфін проводить із 2016 року. Він перевіряє субсидіантів у різних держреєстрах, і якщо знаходить якісь невідповідності, просить органи соцзахисту розібратися.

Статистика показує, що істотні розбіжності виявляються лише у 7% рекомендацій Мінфіну щодо результатів таких перевірок.

– Люди знають, що зазначені ними відомості будуть перевірені та намагаються правильно заповнювати декларації. Найчастіше у декларації не повідомляють про покупки, вартість яких перевищує 50 тис. грн. Це виявляється під час роботи з даними банків, – зазначила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Наразі перевірками займатиметься Національна соціальна сервісна служба. Але вона, як і Мінфін, не ходитиме з перевірками по квартирах. Робота буде максимально автоматизована із застосуванням ризик-орієнтованого підходу. Критерії для включення до програми одержувачів субсидій за потреби будуть і надалі коригуватися, але тільки після закінчення опалювального сезону.

– Поки що ми лише уточнюємо окремі моменти, щоб дати можливість більшій кількості людей скористатися програмою субсидій. Наприклад, людина продала квартиру, яка була єдиним житлом, і купила нову. Тому ми хочемо передбачити, щоб отриманий нею дохід не враховувався під час розрахунку субсидії, – підсумувала Марина Лазебна.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні