П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСкільки українців втратили субсидію після її перевірки?

Скільки українців втратили субсидію після її перевірки?

Этот материал также доступен на русском языке
Стало відомо, скільки українців втратили субсидії після перевірки.

Про це розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, повідомляє прес-служба відомства у Facebook.

Причини відмови у субсидії

«Близько 200 тисяч домогосподарств з 2,5 мільйона, які перевірялися цього року, не пройшли верифікацію. Але це не означає, що вони втратили право на субсидію, адже ситуація може змінюватися. Наприклад, може зменшитися сума заощаджень на депозитному рахунку або непрацююча раніше людина працевлаштувалася», – зазначив Музиченко.

Серед причин відмови у призначенні субсидій чиновник назвав наявність депозитів на понад 100 тисяч гривень, два-три і більше житлових приміщень у власності або наявність працездатних членів сімей, які роками ніде не працюють і не перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Субсидію можна отримати знову

Заступник міністра пояснив, що субсидію можна отримати навіть у разі заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, простроченої понад три місяці. Для цього потрібно лише укласти договір про реструктуризацію боргу із постачальниками комунальних послуг, яким заборгували.

Віталій Музиченко підкреслив, що використання коштів платників податків має бути адресним, і всі домогосподарства, які справді потребують субсидій, їх отримуватимуть.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні