Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк підвищення тарифів на комунальні послуги вплине на розмір субсидії?

Як підвищення тарифів на комунальні послуги вплине на розмір субсидії?

Этот материал также доступен на русском языке
У 2022 році багато які тарифи на комуналку підвищаться. Як це вплине на отримання субсидії?

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що нічого не зміниться.

«Під час підвищення тарифів для одержувачів субсидій нічого не зміниться, все підвищення буде компенсовано збільшенням розміру субсидії. І для цього людині не потрібно нічого робити, приносити якісь документи – перерахунок буде виконано автоматично», – зазначили у Мінсоцполітики.

Якщо при підвищенні тарифів людина, виходячи з розміру свого доходу, стає претендентом на субсидії, то вона може звернутися по її нарахування до ЦНАПу, органу соцзахисту (прийти особисто або надіслати документи поштою), подати документи онлайн через сайт Мінсоцполітики.

Також слід зважати на те, що субсидія не призначається на будь-який обсяг споживання комунальних послуг. Є затверджені соціальні нормативи.

Поки що субсидії виплачуються «живими» грошима, і це стимулює людей до економного споживання. Тобто, якщо вони споживатимуть комунальні послуги в обсязі, меншому від нормативного, то зекономлені гроші залишаться в їхньому розпорядженні. Відповідно, все, що спожито вище за соціальний норматив, людина оплачує самостійно.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні