П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаЗдоров'яМедики розповіли, який чай небезпечний для здоров'я

Медики розповіли, який чай небезпечний для здоров’я

Этот материал также доступен на русском языке
Заварений чорний чай не слід залишати на завтра. І не лише тому, що не відчуєте смаку та аромату. Якщо напій стоїть кілька годин на свіжому повітрі, то під впливом кисню в ньому швидко розмножаться бактерії та утворюються шкідливі сполуки.

Ознакою того, що чай не можна пити, є тонка оксидна плівка на його поверхні (утворюється наліт на чашці). Вона виникає в результаті окислення органічних речовин, що містяться в чаї. До них належать білкові молекули, залізо, магній, кальцій, азотисті основи (теофілін, кофеїн, гуанін), шкідливі для шлунково-кишкового тракту, а також для печінки.

Тож холодний чорний чай лише шкодить організму. Його краще пити теплим через 10-15 хвилин після заварювання.

Холодними можна вживати зелений чай, напої з каркаде та різних трав. Однак якщо з моменту заварювання минуло кілька годин або ще гірше – днів, то такий напій стає дуже токсичним і може навіть спричинити справжнє отруєння. До речі, це постулат національних кухонь традиційних чаївників – китайців та японців.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні