Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк позбутися жучків у квасолі?

Як позбутися жучків у квасолі?

Этот материал также доступен на русском языке
Найнебезпечніший шкідник квасолі - зернівка - потрапляє в стручки ще на грядці і відразу починає розмножуватися. Якщо в мішку буде хоч одна заражена квасоля, весь урожай, вважайте, втрачено. Тому потрібно мати на озброєнні кілька прийомів проти шкідника.

Вилущену після збирання квасолю треба кілька днів просушити на сонці. Потім насипати її в мішечки, в яких на дно покладено розрізані зубки часнику або насіння кропу (або те, або інше) – цих запахів зернівка не любить.

Зберігати треба в холоді: мороз квасолі не страшний, а от жучки навряд чи виживуть. При температурі від 0 до мінус 9 зернівка перестає розмножуватися, а коли стовпчик термометра перетне позначку мінус 10, вона загине.

Але що робити, якщо морози довго не настають? Відправити зерно на три дні до морозилки. Після цього – на балкон у полотняних мішечках. Не страшно, якщо частину ви плануєте використовувати як насіннєвий матеріал, годиться.

Інший радикальний спосіб проти зернівки – боби потрібно просушити у духовці при температурі 130 градусів протягом 5-7 хв. Але така квасоля для сівби вже не годиться.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні