Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаБез світла: названо регіони, де скоро почнуться віялові відключення

Без світла: названо регіони, де скоро почнуться віялові відключення

Этот материал также доступен на русском языке
Останнім часом часто говорять про віялові відключення електроенергії. Одні запевняють, що їх не буде, інші, навпаки, кажуть, що їх не уникнути.

Представники місцевої влади у деяких областях вже попередили своїх земляків про загрозу періодичного відключення світла.

І йдеться не про відключення на 1-2 години, як це було в 90-ті роки і трохи згодом, деяким споживачам доведеться обходитися без електроенергії до 10 годин на день.

Так, про збої у подачі енергії першими повідомили старости кількох населених пунктів у Херсонській та Київській областях.

Такі дані озвучила під час прес-конференції експерт у галузі житлово-комунального господарства Крістіна Ненно.

– З деяких регіонів надходять заявки про відключення, які повторюватимуться щодобово. Проте триватимуть аж по 10 годин. Тож ситуація більш ніж серйозна, – зазначила Крістіна Ненно.

На думку Юрія Корольчука, співзасновника громадської організації «Фонд енергетичних стратегій», мешканців великих міст віялові відключення світла не торкнуться. Фахівець вважає, що українська влада зробить все, щоб уникнути відключень у густонаселених регіонах. Адже таке рішення непопулярне та викличе масове невдоволення населення. Натомість у невеликих містах та селах політичні ризики не такі високі.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні