П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаНа Херсонщині збирають щедрий урожай хурми

На Херсонщині збирають щедрий урожай хурми

Этот материал также доступен на русском языке
До кінця поточного місяця у селі Плодове Херсонської області триватиме збирання хурми. Саджанці екзотичних дерев селекціонують та адаптують до українського клімату у науково-дослідному господарстві.

Хурму у Плодовому вирощують понад 30 років. Вчені вже запатентували три різновиди фрукту – Говерла, Роман Кош та Роджерс. Усі вони добре перенесли зниження температури до мінус 27 градусів.

Плід кожного виду відрізняється за формою, розміром, смаком. Найбільші можуть досягати ваги 300 г, дрібні важать менше 100 г, при цьому саме вони легше переносять заморозки.

Загальна площа дослідного господарства – 760 га. До окупації Криму воно було підрозділом Нікітського ботанічного саду. Згодом стало частиною Інституту рису Національної академії аграрних наук України.

Багаторічний досвід селекції вчених став популярним: по саджанці їхніх екзотичних дерев приїжджають з усіх куточків країни.

Урожай хурми вчені планують збирати до кінця листопада. Кажуть, що плоди в холодному приміщенні можуть зберігатися свіжими до кінця зими. Їх не продають, а роздають колегам і гостям.

Крім хурми, у дослідному господарстві вирощують китайські фініки, ківі, банани.

Читайте також:

Джерело: Аgrotrend

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні