Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСтрава для діабетиків: окрошка з оселедцем

Страва для діабетиків: окрошка з оселедцем

Этот материал также доступен на русском языке
Ця страва дуже актуальна влітку, коли не хочеться їсти гарячого. Вона і ситна, і смачна, і охолоджує. Сьогодні готуємо окрошку для діабетиків.

БУДУТЬ ПОТРІБНІ: слабкосолений оселедець, редис, картопля, яйця, зелена цибуля, ріпчаста цибуля (зимова), зелень кропу та петрушки, чорний перець горошком, духмяний перець горошком, лавровий лист, майонезний соус, майонез 30-відсоткової жирності.

ЯК ГОТУВАТИ?

  1. Кип’ятимо воду (обсяг – скільки вам потрібно), додаємо чорний перець горошком, духмяний перець горошком, лавровий лист. Не солимо.
  2. Картоплю можна запекти в духовці, а можна і зварити. Для цього ріжемо її кубиками і заливаємо водою на 2-3 години, частіше міняємо воду. Варимо, зливаємо воду.
  3. Яйця варимо щонайменше 15 хвилин.
  4. Редис нарізаємо тонкими слайсами, солимо, щоб вийшла геть гіркота, сік треба злити двічі.
  5. Зимову цибулю ріжемо, присолюємо, додаємо трохи оцту і трохи приминаємо, залишаємо.
  6. Зелену цибулю, петрушку, кріп в окремих посудинах трохи присолюємо, переминаємо і залишаємо.

Охолоджуємо маринад до кімнатної температури. Кладемо спочатку порізаний оселедець, картоплю, зимову цибулю — її потрібно трохи віджати, яйця, редис – його теж потрібно трохи віджати. В окрему каструльку наливаємо трохи бульйону, додаємо майонез і перемішуємо виделкою, мовби збиваючи, так майонез краще розчиняється і не береться грудочками. Виливаємо все в загальну каструлю. Даємо постояти хвилин із 10. Додаємо петрушку, кріп, зелену цибулю (не віджимаючи їх). Хвилин через 15 доводимо до смаку, адже зелень була з сіллю, а далі кому як подобається – за густотою і кислотою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати свинячі реберця з чорносливом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні