Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСубсидія: скільки потрібно витрачати на оплату комуналки, щоб отримати допомогу?

Субсидія: скільки потрібно витрачати на оплату комуналки, щоб отримати допомогу?

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб дізнатися, який розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг можна розраховувати, потрібно оцінити всі доходи сім'ї та порівняти їх із загальною сумою комунальних платежів.

Заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко повідомив, що міністерство має можливість цілком чітко закінчити цей опалювальний період.

– Минулого тижня ми профінансували субсидії за жовтень, це дозволить нам перерахувати певну суму наступного періоду, – заспокоїв Музиченко.

Також він попередив, що всім, хто вперше стикається з оформленням субсидії на житлово-комунальні послуги та сумнівається, що підпадає під умови програми, необхідно передусім оцінити всі доходи сім’ї та порівняти їх із загальною сумою комунальних платежів.

– Не вдаючись до формул, розрахунків, норм і так далі, ми можемо сказати абсолютно таку зрозумілу річ: якщо домогосподарство витрачає понад 15% свого сукупного доходу на оплату комунальних послуг, це вже підстава для того, щоб воно звернулося по оформлення субсидії. Звісно, ​​органи соціального захисту вивчатимуть конкретні майнові характеристики, але це дає можливість людині хоча б визначитися – може їй бути призначена субсидія чи ні, – пояснив Музиченко.

За його словами, щодо призначення виплат можна звернутися безпосередньо до органів соціального захисту населення, через ЦНАП, через територіальні громади або заповнити заяву та декларацію і надіслати їх поштою, або заповнити онлайн відповідну форму на сайті Мінсоцполітики.

Читайте також:

Джерело: glavcom.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні