Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниCOVID-сертифікат про одужання: хто зможе отримати та як задовго він діє?

COVID-сертифікат про одужання: хто зможе отримати та як задовго він діє?

Этот материал также доступен на русском языке
З 8 листопада, тобто від сьогодні, всі невакциновані українці, які перехворіли на коронавірус, можуть отримати цифровий COVID-сертифікат про те, що вони одужали.

Цей документ дозволяє протягом трьох місяців без обмежень працювати, відвідувати різні заклади та пересуватися у “жовтій” та “червоній” зонах епідемічної небезпеки. Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

Сертифікат одужання отримають лише ті, кому лікар встановив діагноз COVID-19 з моменту запуску нового сертифіката.

“Документ не згенерується, якщо діагноз COVID-19 був встановлений до появи нового типу сертифіката, тобто 2020 року або раніше 2021 року. При цьому обов’язковою підставою для його генерування буде медичний запис лікаря про встановлений діагноз, відображуваний в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). Тобто особи, які після отримання позитивного ПЛР-тесту не зверталися до лікаря та лікар не вніс дані до ЕСОЗ, завантажити сертифікат не зможуть”, – йдеться у повідомленні.

Новий COVID-сертифікат буде двох видів:

  • внутрішній – для використання всередині країни в умовах “жовтого” та “червоного” рівнів епіднебезпеки;
  • міжнародний – для перетинання кордону 45 країн, що входять до Довірчої мережі е-здоров’я ЄС (з урахуванням вимог, що встановлюються кожною країною світу).

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні