Селекційна робота тривала кілька років, в результаті чого отримали сорт, який має найбільшу здатність переносити морози.
За словами Джона Бамберга, керівника проекту та генетика відділу дослідження овочевих культур ARS у Медисоні, штат Вісконсин, перед остаточним добором сорти пройшли ретельне тестування, щоб визначити їхню стійкість до холоду.
Команда використовувала комбінацію природного морозу, модифіковану побутову морозильну камеру, яка імітувала природний мороз протягом ночі, і точний лабораторний тест, щоб визначити, наскільки пошкоджені клітинні мембрани.
– Як і в усіх видах картоплі, потрібні були роки випробувань і добору серед тисяч екземплярів, щоб вибрати один, гідний бути новим сортом, – сказав Джон Бамберг.
Перуанські дослідники-партнери вирощували картоплю в кількох регіонах протягом кількох сезонів і оцінювали реакцію виробників і споживачів. У підсумку гібриди показали хорошу врожайність, високу морозостійкість і чудове сприйняття фермерами та споживачами.
Читайте також:
Джерело: Аgro-center