П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧи виплачуватимуть пенсію військовикам при повторному прийнятті на службу?

Чи виплачуватимуть пенсію військовикам при повторному прийнятті на службу?

Этот материал также доступен на русском языке
Чи варто побоюватись українським ветеранам скасування пенсії та як захистити свої права, якщо повторно викликали на службу?

Пенсію ніхто не забере

Виплата військової пенсії регламентується Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених із військової служби, та деяких інших осіб». На час дії особливого періоду, який триває з 17 березня 2014 року, у разі призову на військову службу виплата пенсії для армійців, які отримували її, не припиняється. Про це розповіли на порталі Armyinform.

Пенсіонерам з-поміж військових, виплату пенсій яким на час їхньої служби було припинено ще до початку особливого періоду, виплата пенсії здійснюється при звільненні зі служби з урахуванням загальної вислуги років на день останнього звільнення.

Військовим пенсіонерам, отримання пенсій якими на час їхньої служби не припинено під час особливого періоду, надалі виплата здійснюється на загальних підставах.

Тому, підсумовуючи вищевикладене, можна зазначити, що виплата раніше призначеної пенсії у разі призову не припиняється, а після звільнення зі служби підлягає обов’язковому перерахунку.

І головне – якщо новий розмір пенсії буде нижчим за розмір, який пенсіонер отримував до призову або повторного прийняття на службу, виплата пенсії провадиться у розмірі, який він отримував до призову.

Які документи потрібні для перегляду пенсії

Для перегляду розміру пенсії пересічному військовому пенсіонеру треба звернутися до Головного управління Пенсійного фонду України, де він проживає, та надати документи, що підтверджують прийняття на служюу та звільнення зі служби, зокрема це може бути грошовий атестат, довідка про додаткові види грошового забезпечення, розрахунок вислуги років.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні