Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВійськовим пенсіонерам будуть доплачувати

Військовим пенсіонерам будуть доплачувати

Этот материал также доступен на русском языке
10 липня президент пообіцяв збільшити військові пенсії, щоб відновити справедливість. Справа в тому, що виплати по перерахунку 2018 року розтягнули на три роки, чим позбавили пенсіонерів-силовиків права на індексацію.

В результаті виникла диспропорція в розмірах пенсій у пенсіонерів, які звільнилися зі служби до 2018 року і після цього терміну. В очікуванні справедливого рішення пенсіонери Міністерства внутрішніх справ 14 липня прийшли спочатку під Верховну Раду, а потім під Кабінет Міністрів.

Уряд почув екс-силовиків. В результаті було ухвалено Постанову Кабінету Міністрів «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб» № 713 від 14 липня 2021 року, дія якої поширюється на колишніх військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, поліцейських і деяких інших осіб, чиї пенсії розраховані за законом «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (крім військовослужбовців строкової служби).
Згідно з документом, з 1 липня 2021 року встановлюється щомісячна доплата в сумі 2000 гривень до пенсій, розрахованих станом на 1 березня 2018 року. Якщо пенсія перераховувалася після 1 березня 2018 року, щомісячна доплата не передбачена. Виняток – випадки, коли розмір пенсії після перерахунку збільшився менше ніж на 2000 гривень. До такої пенсії встановлюється щомісячна доплата до 2000 гривень. Доплата буде враховуватися при наступних підвищеннях пенсій.

Мінімальна пенсійна виплата для силовиків складе у підсумку 3854 гривні. Для учасників бойових дій мінімальна пенсійна виплата збільшується зі 165-відсоткового прожиткового мінімуму для непрацездатних до 210відсоткового, що на 1 липня становить 3893,40 гривні.

За словами прем’єр-міністра, доплату отримають 400 тисяч військовослужбовців-пенсіонерів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні