П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яДієтологи назвали продукти, від яких шкіра швидше старіє

Дієтологи назвали продукти, від яких шкіра швидше старіє

Этот материал также доступен на русском языке
Для того щоб шкіра якомога довше зберігала молодість, потрібно переглянути свій щоденний раціон і прибрати з нього продукти, які впливають на здоров'я.

Відмовитися від солодощів

За словами дієтологів, головною складовою збереження краси та молодості шкіри виступає відмова від солодощів. Вони пояснили, що саме цукор несе відповідальність за рихлість шкірних покривів.

Зменшити споживання солі

Також експерти рекомендують знизити і кількість споживаної солі. Дозволена доза, за версією дієтологів, має становити не більше половини однієї чайної ложки на добу.

“Для того щоб це контролювати, можна не солити страви під час приготування, а солити їх уже в своїй тарілці”, – порадили лікарі.

В раціоні мають бути горіхи

Крім того, вони рекомендують обов’язкове вживання білку під час сніданку, оскільки він виступає в ролі механізму, який розганяє обмін речовин.

Ваша шкіра буде здоровою, якщо в раціоні будуть горіхи. Дефіцит мінералів, таких, як цинк і селен, нерідко призводить до появи акне. А горіхи – особливо гарбузове насіння і бразильські горіхи – допомагають уникнути подібних неприємностей. Селен відповідає за виробництво в нашому організмі білих кров’яних тілець, які борються з інфекціями, а вітамін Е, мідь, магній, марганець, калій, кальцій і залізо незамінні для підтримки захисних функцій шкіри.

Не варто забувати про такі корисні овочі, як буряк, броколі, авокадо, квасоля, горох.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні