Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазвано три ранні симптоми інсульту

Названо три ранні симптоми інсульту

Этот материал также доступен на русском языке
Інсульт часто сигналізує про себе, коли стає вже запізно. Але є кілька ранніх симптомів, які можуть попередити про розвиток цього небезпечного захворювання.

Затерпання обличчя, проблеми з мовленням

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Neurology, багато які пацієнти, що зіштовхнулися з ішемічним інсультом (брак кисню в мозку), зазнають міні-інсульту. Його симптоми можуть виникати за сім днів до повного інсульту і ознаки у них схожі.

Це затерпання або слабкість обличчя, руки або ноги (особливо на одному боці тіла) труднощі з фокусуванням і мовленням, погіршення зору на один або обидва ока. При появі цих ознак потрібно терміново звернутися до лікаря.

Втрата рівноваги під час ходьби

Якщо ви помітили, що невпевнено стоїте на ногах, особливо якщо це відбувається раптово, слід негайно звернутися до лікаря.

Проблема з балансом може бути ознакою не лише повномасштабного інсульту, а й міні-інсульту, який прогнозує появу повноцінного.

Раптовий головний біль, затерпання або поколювання

За словами експертів, ознаки інсульту часто з’являються раптово, але це не означає, що у вас не буде часу діяти. За кілька днів до серйозного інсульту люди можуть зіштовхнутися з сильним головним болем, відчуттям затерпання або поколювання. Дослідження, опубліковане в Handbook of Clinical Neurology, показало, що до 65 відсотків людей, які перенесли інсульт, відчували головний біль за кілька днів до пригоди.

Читайте також:

Чим небезпечний хрускіт у шиї

Кому дадуть ліки безкоштовно

Як по очах визначити діабет другого типу

Джерело: ukrhealth.net

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні