Однак нічого поганого не скажеш проти шматка м’яса птиці раз-два на тиждень – особливо якщо він доповнений овочами, як у цьому рецепті.
Картопля з курятиною – “страва від раку”
Лікарі спробували створити страву, яка максимально вбереже вас від хвороб. Ось один із варіантів меню, який підготували експерти Німецького фонду боротьби з раком (Stiftung Deutsche Krebshilfe).
Така “страва від раку”, рецепт якої є на сайті фонду, розрахована на чотирьох чоловік. Для неї будуть потрібні такі інгредієнти:
- 400 г картоплі
- 4 столові ложки оливкової олії
- 1 лимон
- сіль, чорний перець
Спочатку потрібно помити і очистити картоплю і нарізати скибочками завтовшки приблизно 1,5 см. Потім замаринуйте шматочки в мисці з оливковою олією, сіллю, чорним перцем і цедрою лимона. Потім викладіть скибочки на деко, застелене папером для випікання, і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25 хвилин.
Наступний етап – приготування курятини. Для цього потрібно:
- 4 курячі грудки зі шкірою
- 3 столові ложки оливкової олії
- 1 зубчик часнику
- чебрець, сіль та чорний перець
Курячі грудки промийте холодною водою, обсушіть, заправте сіллю та перцем. Потім нагрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте курячу грудку з шкірою на середньому вогні. Переверніть м’ясо приблизно через вісім хвилин, додайте часник і чебрець. Поставте деко в духовку, розігріту до 160 градусів, і залиште його там на 10 хвилин.
Можна приготувати з цвітною капустою. Під час тушкування додайте 20 г імбиру, 2 зубчики часнику, перець, столову ложку томатної пасти, дрібку меленого коріандру, 400 мл молока, 100 г горіхів, сіль, трохи олії, лимон і зелень коріандру.
Корисна для здоров’я страва готова!
Раніше опубліковано: Цвітна капуста у клярі
Читайте також: