Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яСкоро з'явиться новий препарат від гіпертонії

Скоро з’явиться новий препарат від гіпертонії

Этот материал также доступен на русском языке
Вчені розробили новий препарат від тиску, який включає в себе чотири лікарські компоненти, що складаються з чверті їх звичайних доз. Як показують випробування, такі ліки набагато ефективніші, ніж звичайне лікування, яке починається зі вживання лише одного препарату.

Підвищений тиск – біда сучасної людини і основна причина серцевих захворювань та інсультів. Зазвичай лікарі починають лікування гіпертонії з якогось одного препарату і у процесі його вживання спостерігають за тим, як змінюється стан людини. Проте такий підхід часто не дає результату, і показники тиску й далі залишаються високими. Більше того, кількість людей із підвищеним кров’яним тиском дедалі зростає.

Австралійські вчені перейнялися метою знайти препарат, який буде підтримувати кров’яний тиск людини на стабільному рівні, і їм це вдалося. Новий препарат здобув складну назву, яка складається в абревіатуру «КВАРТЕТ» (QUARTET).

Під час тестування з’ясувалося, що «КВАРТЕТ» набагато ефективніший засіб порівняно з традиційними ліками від гіпертонії. Одна його пігулка містить наднизьку чотирикратну комбінацію лікуючих речовин, що ефективніше, ніж один традиційний засіб. При клінічних випробуваннях у 80 відсотків пацієнтів, які його вживали, тиск стабілізувався і тривалий час не піднімався. Серед тих же, кого лікували звичайним шляхом, нормалізація тиску спостерігалася лише у половини пацієнтів. Також новий препарат не показав жодних небезпечних побічних ефектів.

Вчені вважають, що нові ліки дозволять знизити ризик інфарктів та інсультів. Крім того, вони акцентували увагу на тому, що зробити серйозний крок до перемоги над гіпертонією можна буде в тому разі, якщо новий препарат буде доступний за ціною для найнужденніших пацієнтів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому розвивається остеопороз.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні