Буряк не любить сильних нічних заморозків. Щойно температура в нічний час стабільно буде триматися на рівні 2-4°C, беріться за збирання врожаю.
Здебільшого це відбувається у другій половині вересня. У цей період потрібно взятися і за прибирання моркви. Коли стовпчик термометра кілька днів поспіль перебуватиме на позначці 5-6°C, сміливо висмикуйте плоди з землі.
Щоб плоди пролежали довго, важливо дотримати кілька умов. По-перше, викопувати коренеплоди треба в погожу днину. По-друге, варто бути максимально обережними, щоб не пошкодити овочі. По-третє, мити коренеплоди не можна. Бруд, що зібрався на них, краще витерти сухою ганчіркою. По-четверте, бадилля слід відразу ж зрізати. По-п’яте, бажано залишити буряк і моркву на кілька днів під навісом, щоб їхня шкірка стала щільнішою.