Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЕксперти розповіли, якими будуть ціни на полуницю

Експерти розповіли, якими будуть ціни на полуницю

Этот материал также доступен на русском языке
Експерти розповіли, що в нинішньому сезоні ціна на суницю садову в роздріб коливатиметься в межах 35-50 грн/кг. Про це повідомили у Ягідній Асоціації України.

«Цього року українська полуниця через пізню весну потрапила на прилавки з космічними цінами близько 200 грн/кг. Але з кожним днем ​​ціни падають, а гравці ринку розраховують, що урожай буде набагато кращим, ніж у 2020-му, попри примхи погоди. А на піку сезону вартість кілограма ягоди буде коливатися в діапазоні від 35 до 50 грн/кг», – йдеться у повідомленні.

За словами аналітика Ягідної Асоціації України Марії Лакеєвої, очікування високого врожаю пов’язане з погодними умовами. Попри пізню весну, плантації ягоди суниці садової особливо не постраждали. Крім того, зростання валового збору не виключене за рахунок вступу у плодоношення молодих насаджень, які були посаджені минулої осені.

За прогнозами Асоціації, ціни на ягоду цього року будуть навіть нижчими за торішні.

– Попри всі погодні примхи, урожай цього року очікується хороший. Говорити про ціновий діапазон поки що зарано. Ми не виключаємо, що у пік продажів ціна на полуницю в роздріб буде коливатися в межах 35-50 грн/кг, залежно від регіону та якості пропонованої продукції. Однак усе ще залежить від погодних умов у період дозрівання і попиту як усередині країни, так і з боку експортерів, – підсумувала Марія Лакеєва.

Джерело: Кurkul.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні