П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаКомуналкаТимошенко: газову кризу можна вирішити за кілька кроків

Тимошенко: газову кризу можна вирішити за кілька кроків

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб подолати газову кризу в Україні, яка сталася на початку опалювального сезону, уряд повинен прийняти надзвичайний план дій.

Таку заяву зробила лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Треба почитати закон про ринок природного газу уряду. За статтею шість уряд повинен прийняти надзвичайний план дій. Повернути баланс, розрахувати його і зрозуміти, як його закривати», – заявила Тимошенко.

Вона додала, що Україна особлива країна, адже має можливості, щоб такої газової кризи не було ніколи. «Перша наша особливість: ми самі добуваємо газ. Друге, у нас з вами є можливість за рахунок власного газу практично повністю забезпечити людей… Чому у нас сьогодні така криза? Тому що наш український газ дали викуповувати посередникам», – сказала вона.

За словами Тимошенко, потрібно припинити будь-які комерційні контракти, всіх посередників між «Укргазвидобування», НАК «Нафтогазом» і споживачами треба вичистити. Тоді ми не будемо мати спекулятивних цін на ринку газу. «Уряду треба сідати в переговорний процес з тими компаніями, які видобувають газ в Україні, які отримують його в газових сховищах, домовлятися про адекватну ціну і на взаємовигідних угодах додати до балансу газу в Україні», – заявила Тимошенко.

Керівниця «Батьківщини» зазначила, що потрібно зробити переоцінку всього газу, який зараз зберігається в сховищах. «Треба також піднімати вугільну галузь. Посилювати видобуток енергетичного вугілля, а цього не робиться», – сказала Тимошенко.

 

Раніше опубліковано: Рейтинг цін на газ в Україні: де найнижчі та найвищі тарифи

 

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні