Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналка"Нафтогаз" пропонує бюджетникам і церквам газ по 13,7 гривні

“Нафтогаз” пропонує бюджетникам і церквам газ по 13,7 гривні

Этот материал также доступен на русском языке
НАК «Нафтогаз України» пропонує бюджетним і релігійним організаціям середньострокові контакти з фіксованою ціною на газ - 13,7 гривні за кубометр.

Повна ціна блакитного палива з урахуванням ПДВ та витрати на транспортування, становитиме 16,8 гривні за кубометр. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Контракт протягом 15 місяців

Контракт з бюджетними установами діятиме до кінця 2022 року – протягом 15 місяців, відзначили в «Нафтогазі». Компанія очікує, що новий середньостроковий продукт буде користуватися попитом серед релігійних і бюджетних організацій, яких в Україні налічується понад 7500.

Ціна 13,7 гривні (без ПДВ і транспортування) буде доступна як для тих установ, які самостійно закуповують газ для своїх котелень, так і для підприємств теплокомуненерго, що постачають тепло для бюджетних установ. Зокрема, виробники тепла можуть внести зміни в трирічні контракти за ціною на той обсяг газу, якого вони потребують для тепло- і гарячого водопостачання бюджетних установ і організацій.

«Бюджетні організації можуть купувати газ у будь-яких постачальників. Але сьогодні значна частина постачальників пропонує місячну ціну на газ на рівні 30-45 гривень за кубометр або взагалі відмовляється від зобов’язань за вже укладеними контрактами з нижчою ціною. Розуміючи потреби бюджетних установ, а також враховуючи соціальне значення і важливість безперебійної роботи цих установ, компанія «Нафтогаз» виходить на ринок з пропозицією фіксованої ціни на наступні 15 місяців, на рівні, більш ніж удвічі нижчому за поточну місячну ціну», – прокоментував голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

Меморандум про взаєморозуміння

Наприкінці вересня центральна та місцева влада, а також НАК «Нафтогаз України» підписали Меморандум про взаєморозуміння стосовно врегулювання проблемних питань у сфері постачань тепла та гарячої води в опалювальний період 2021-2022 років. Одним із пунктів документа обумовлено постачання доступного газу для обігрівання бюджетних організацій.

Джерело: gazpravda.com.ua

Раніше опубліковано: Кому за газ доведеться платити вдвічі більше? 

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні