Раніше ми розповідали, як приготувати найледачіший торт “Наполеон”.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 130 г;
- цукор – 180 г;
- яйця – 5 шт.;
- розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- яйце – 1 шт.;
- молоко – 250 мл;
- цукор – 90 г;
- мука – 1 ст. л.;
- масло – 80 г;
- ванільний цукор.
Для помадки:
- какао – 4 ст. л.;
- цукор – 4 ст. л.;
- масло – 40 г;
- молоко – 30-40 мл.
Для просочення коржів:
- 120 г води;
- 50 г цукру;
- 2 ст. ложки рому чи коньяку.
Приготування:
- Беремо велику миску збиваємо яйця міксером до стійкої піни, додаємо цукор і продовжуємо збивати ще 2-3 хвилини.
- Просіюємо борошно з розпушувачем і частинами вводимо в яєчну суміш, акуратно перемішуємо лопаткою.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів. Тісто перекладаємо у попередньо змащену форму та випікаємо 30 хвилин.
- Для крему в сотейнику з’єднуємо яйце, молоко та цукор. Додаємо до них борошно, перемішуємо. Варимо на середньому вогні до того моменту, поки маса почне густіти, постійно помішуючи. Знімаємо з плити.
- Додаємо в крем вершкове масло та ванільний цукор, перебиваємо блендером.
- Даємо бісквіту охолонути і розрізаємо корж на дві частини. Просочуємо водою з коньяком та цукром.
- На блюдо викладаємо один корж, змащуємо його щедро кремом, накриваємо другим коржем.
- Для помадки какао з’єднуємо із цукром. Додаємо вершкове масло та ванільний цукор. Перемішуємо та вливаємо молоко. Варимо буквально одну хвилину. Даємо трохи охолонути і поливаємо помадкою наш торт.
- Прибираємо торт у холодильник, щоб він просочився.