Вівторок, 14 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати ідеальне тісто для пиріжків – знадобиться незвичайний інгредієнт

Як приготувати ідеальне тісто для пиріжків – знадобиться незвичайний інгредієнт

Этот материал также доступен на русском языке
Картопляне тісто для пиріжків - це справжній шедевр для найсмачнішої випічки. Інгредієнти звичайнісінькі, зате смак - ні з чим не зрівняється. Такі пиріжки просто тануть у роті.

Інгредієнти:

  • картопля відварена – 500 г,
  • сухі дріжджі – 2 чайні ложки,
  • вода – 2/3 склянки,
  • борошно – 2 склянки,
  • сіль – 2 чайні ложки,
  • цукор – 1 чайна ложка,
  • олія – 7 столових ложок,
  • яйця – 2 шт.

Приготування:

  1. Картоплю відварити в мундирі, остудити до теплого стану, очистити і пропустити через м’ясорубку. Змішати з борошном та сіллю.
  2. Дріжджі розвести в теплій воді з цукром.
  3. Коли дріжджі запіняться, вилити їх у борошняну суміш, туди ж влити олію і влити 1 яйце.
  4. Вимісити пластичне тісто. Накрити зверху рушником та поставити підходити в тепле місце.
  5. Тісто обім’яти і дати підійти вдруге. Потім відщипувати від нього шматочки, робити коржики, класти начинку та защипувати, формуючи пиріжок.
  6. Готові пиріжки викласти на змащене маслом деко, дати їм підійти 15 хвилин, змастити збитим яйцем і випікати в духовці при температурі 220 градусів 25 хвилин.

З картопляного тіста можна готувати пиріжки з будь-якою несолодкою начинкою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні