Для приготування чебуреків, вареників та пельменів не потрібно запам’ятовувати багато рецептів тесту, достатньо одного – універсального. Дуже просто готуватися, а працювати з ним дуже легко. Обов’язково спробуйте!
Раніше ми розповідали, як приготувати гору чебуреків за 10 хвилин.
Інгредієнти:
- борошно — 3 склянки;
- окріп — 1 склянка;
- яйце — 1 шт.
- соняшникова олія — 3 ст. л.
- сіль — 0,5 ч. л.
Приготування:
- Закип’ятіть воду й додайте до неї сіль.
- З усіх інгредієнтів дуже швидко замісіть тісто. Поки гаряче — ложкою, а потім руками. Якщо тісто не вийшло, до нього просто потрібно додати ще трохи окропу, трохи олії і ще раз добре вимісити. Воно має вийти м’яким та еластичним.
- Залишіть тісто відпочити на 10 хвилин.
- Вареники з цього тіста варяться дуже швидко — лише 1-2 хвилини. Пельмені будуть готові, як спливуть. Чебуреки потрібно смажити у великій кількості олії до золотистої скоринки.
Вас також можуть зацікавити новини: